Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||
1-2 nagy cukkíni, 1 kötés kapor, 1 ek citromsav, só, szalicil |
A cukkínit megmossuk, végeit levágjuk, hosszában felvágjuk, magját kanállal kikaparjuk, majd a fél cukkínit keresztben kétszer elvágjuk. Legyaluljuk, és pár órára konyharuhán szétterítve, letakarva szikkasztjuk. Hasonlóan tököt is eltehetünk, nem terheli a mélyhűtő mindig szűkös kapacitását. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.
|
Biztos finom így is eltéve a tök, de egy evőkanál citromsav az túl sok 1 üveghez , én 3 liter vízhez teszek egy csapot teáskanál citromsavat. Én hidegen töltöm rá a levet, utána 10 percet a forrástól számítva, dunsztolom forróvízben,és ott is hagyom kihűlni. Utána mehet a kamrába.
Kérdés Lenke nénihez. a cukkini felöntő levében nincsen só ?? Csak víz és citromsav.
Nagyon jó a recept én sok-sok mindent rakok igy el, mert van egy automata befözőkészülékem és az ki is dunsztolja.